Ilustrație

Sărbători altfel cu emoțiile de altă dată – concurs – Lăptăria cu Caimac (P)


Mi-am băut ceaiul, am mîncat pe nerăsuflate un croissant fierbinte și mare mi-a fost uimirea când am găsit ciuperci, tot soiul, în valea din spatele casei. După toate astea deci, m-am așezat să vă scriu că Laptaria cu Caimac a inițiat și anul acesta competiția pentru eticheta de sărbători , ceea nu a putut decât să mă bucure, fiindcă mi-a placut tare mult cum au gândit povestea anul trecut. Ei, anul ăsta vine cu alte provocări, unele cu care încă invățăm să trăim, însă timpul nu stă în loc – ba chiar aleargă la maraton –  iar exercițiul de anul acesta este unul ceva mai palpitant. Sticla asta de lapte nu trebuie să rămână neîmpodobită, indiferent ce zice 2020.

Priveam cu duioșie eticheta pe care au simulat-o ei în imaginea de mai jos și mă treceau tot soiul de emoții. Asta trăim și asa vom petrece, cel mai probabil, sărbătorile. Altfel, cum bine zic și ei, dar cu aceleași nevoi: de căldură, de liniște și de bunătate. Poate că asta a vrut anul ăsta să ne învețe de fapt, cum să fim mai buni cu noi înșine și implicit cu restul. Lăsând filosofia mea la o parte, e imposibil ca participanții de anul acesta să nu fie conectați strâns cu tematica.

Și aici e șpilul – cunoaște cumpărătorul. Dacă poți empatiza cu el, vei putea găsi formula potrivită când vine vorba de mesajul pe care vrei să i-l transmiți. Gândește-te la schimbările care se petrec în jurul lui și-al tău, strânge energie din toate lucrurile bune care s-au întâmplat în perioada asta între noi (BANANA BREAD, spre exemplu!). Majoritatea dintre noi ne-am reamintit cât de importantă este familia, cât de importante sunt îmbrățișările. Aproape că ți-e dor de obrajii umezi de la pupatul mătușii babii de unchiaș. Serios! Gândește-te la toate astea, fiindcă ele vor naște conexiunea cu cei care îți vor vedea desenul în etapa de jurizare, de vot sau pe raft.

Keep it simple, cum bine zice englezul. Ne plac globulețele și beteala în exces. Zău, soțul meu ar pune beteală pe fiecare creangă din brad, însă atunci când vorbim de packaging, de etichete, e bine să ne temperăm instinctul de coțofene (am o mică obsesie, dar are sens analogia, jur). Găsește o paletă cromatică armonioasă și caută să-ți transmiți mesajul cu cât mai mult tact. Ai nevoie de bomboana învelită în staniol din colțul stâng? Poate. Gândește-te bine care-i este scopul și desenează 3 variante cu grad diferit de detaliu, apoi decide care surprinde cel mai bine subiectul.

Găsește elementul cheie în jurul căruia să creezi compoziția și lasă-te ghidat de acesta. Cum îl poți pune cel mai bine în valoare? Printează varianta finală la scara 1:1 și privește imaginea de la distanțe diferite. Are contrast bun? Are o paletă cromatică atractivă și armonioasă? Și-n momentul ăsta te mai poți întreba o dată dacă bomboana învelită în staniol din colțul stâng rămâne. Decizia e în mâinile tale! Eu aș mânca-o.

Sper că nu v-am amețit de tot. Lucrurile sunt simple, serios, fiindcă anul ăsta nu mai e nevoie să păstrezi elementul vacii din etichetă. Ai mână liberă să faci ce ai tu chef. Ar fi demențial ca anul ăsta să avem o vacă deghizată în viezure îmbrăcat în Moș Crăciun pe etichetă. Glumesc! Sau nu! Efectiv ai mână liberă.


Altfel zis, înscrierile se fac până pe 22 octombrie 2020, ora 11:00 dimineața.
Urmează etapa de jurizare începând din data de 22 octombrie 2020, ora 11:00 până pe 29 octombrie 2020, ora 11:00.
Ultima etapă, cea de votare, începe din data de 29 octombrie 2020, ora 11:00 și se încheie pe 2 noiembrie 2020, ora 11:00

Trimite varianta ta de design pentru etichetă până pe 22 octombrie 2020 la lcc@milkfarm.eu, împreună cu numele tău complet, numărul de telefon și data nașterii.

·        Propunerile de design trebuie să fie originale (prin înscrierea în concurs, participantul se declară deținătorul drepturilor intelectuale și de proprietate asupra proiectului depus)

·        Fiecare creație înscrisă în concurs trebuie salvată cu numele și prenumele autorului. Spre exemplu: Ana_Ionescu_var1. Variante de design înscrise în concurs cu alte denumiri (ex: propunere 1, propunere color, varianta 2 etc) nu vor fi acceptate ca înscrieri valide căci nu pot fi procesate corect pentru asocierea cu autorul

·        Creația etichetei de sărbători trebuie realizată în spațiul dedicat conform modelului (păstrând elementele de brand și produs agreate, înlocuind vacuta desenata pe model și elementele festive)

·        Elementele obligatorii care se vor păstra pe eticheta sticlei de lapte sunt: logo-ul, denumirea produsului, gramajul, procentul de grăsime

·        Creațiile pot fi pictate, desenate sau create în orice stil sau cu orice program de design, atât timp cât creația se poate imprima pe etichetă

·        Designul trimis pe e-mail pentru a fi înscris trebuie să fie în format JPEG, JPG, PDF și sa aiba maxim 10 MB

La finalul concursului vor fi două etichete câștigătoare care vor îmbrăca sticlele de lapte din perioada sărbătorilor de iarnă și nu în ultimul rând, fiecare câștigător primește – 1000 euro.
Partea fantastică din treaba asta este că fiecare sticlă de lapte cumpărată în perioada campaniei va aduce un pahar de lapte unui copil susținut de Casa Bună, un lucru minunat făcut de Valeriu Nicolae și voluntarii săi. Astfel, 5% din volumul de produse vândute în perioada campaniei vor fi donate către asociație.

Întreg regulamentul îl puteți citi AICI
Mai multe detalii despre concurs puteți găsi pe www.laptariacucaimac.ro


 

author-avatar

About Alexia Udriște

My name is Alexia and I’m a full time illustrator with more than 6 years of experience in the field, working with various publishers and brands or magazines. Nowadays I get to enjoy life in the countryside and let myself be inspired by all the wildlife and flora I have around the hills, while creating beautiful products and illustrations inspired by my surroundings.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.