Lifestyle

Sacoșe reutilizabile imaginate de copii | Mini Mega Chic

De iarna trecută a început povestea Mini Mega Chic, continuarea campaniei Mega Chic, care de data aceasta a fost adresată celor mici – spre super mega bucuria mea (pun intended)

Mega Image a lansat un concurs prin care i-a provocat pe copii să își imagineze cum ar arăta sacoșa Mini Mega Chic by Mega Image, ocazie cu care a lansat plaforma www.megachic.mega-image.ro​, unde micii designeri cu vârste de până în 12 ani puteau, cu ajutorul părinților, să își uploadeze operele de artă. A fost o treabă interesantă și asta. Mi se pare extrem de complicat să poți manageria toate întrebările primite din partea părinților și să împaci într-un fel toți oamenii implicați. Credeți sau nu, concursurile pentru copii devin mereu extrem de intense și de emoționale pentru organizatori, dar mai ales pentru părinți.

Am făcut parte din juriu alături de Prințesa Urbană și Tily Niculae. Să vă spun cum am jurizat peste 3000 de lucrări? Cum m-am hlizit la fiecare în parte și am pus zeci de întrebări? Cum ne-am adunat la un moment dat, într-o dimineață deloc însorită, și am început să trecem printre finaliști? Eu una nici cafeaua n-am apucat să mi-o beau, atât eram de stresată că trebuie să iasă bine.

Ei bine, acum, după 6 luni de la anunțarea câștigătorilor, după ce copii au plecat la Disney sauși-au primit jucăriile, noi o să le putem vedea desenele, fiindcă noua colecție de sacoșe reutilizabile va intra în lanțul de magazine Mega Image în prima lună de vară. Mini Mega Chic iese din cochilia unde s-a copt jumătate de an. Acum toate bunicile și toți unchii și toate mătușile și toate verișoarele și toți frații și surorile vor respira ușurați că pot să-și punăcumpărăturile în sacoșa imaginată de designer-ul familiei. Mai ales că vor putea să o refolosescă într-una, în fiecare seară și cu fiecare plecare la mare – renunțăm deci la punguță și ne îndreptăm atenția către sustenabilitate, da? Merci.

Temele competiției au fost:

“Distracție urbană” unde, spre surprinderea mea, a fost un trend foarte interesant, aș zice, printre desenele înscrise în competiție – traficul. Au fost o groază de desene unde șiruri de mașini așteptau să ajungă acasă. Realizăm cu toții că într-un oraș precum este și promite Bucureștiul să fie, nu-i chip ca un copil să nu interiorizeze toată nebunia asta prin care trebuie să trecem fiecare zi de zi. Și aici vine aportul lui inocent și mișto, ăla că poți să te distrezi fie ce-o fi. Una dintre căștigătoarele la această temă este Briana. Ea și-a imaginat distracția asta super colorat, cu pisici (aye!) și cu o lună mare mare mare, cum orice distracție urbană s-ar întâmpla.

“Prietenii naturii” a fost cea de-a doua temă, iar aici am văzut o mulțime de tipuri de animale inventate sau nu. Am descoperit albinuța din abecedare, care a fost un fel de laitmotiv al colecției.
M-am gândit și eu la cum aș fi ales să reprezint tema asta printr-o ilustrație și mi-a fost extrem de dificil. De când am văzut desenul lui Xinyi mi-am zis că ar fi fost greu ca cineva să facă o treabă mai bună. Fiecare roată a trenulețului, păunul, girafa, totul este plin de detalii și colorat într-un mare fel.

Ultima temă a fost “Bucătărioara veselă” și vreau să vă spun musai că ponderea votului meu nu s-a schimbat deloc odată cu tema asta, fiindcă o să vedeți TOATE pisicile de sub masă și o să îmi puneți la îndoială obiectivitatea. Radu a ales să ilustreze bucătăria asta foarte franțuzește. Îmi amintesc cât de greu mi-a fost să transpun lucrarea asta la momentul respectiv. Are o groază de linii fine și de detalii pe care sper să le descoperiți și să le depistați când veți fi față în față cu sacoșa.

Primele trei dintre cele șase sacoșe reutilizabile câștigătoare vor fi disponibile în magazinele Mega Image începând cu luna aceasta.

Spor la cumpărături și vă rog cu tot sufletul să stați cu degetul pe desen și să căutați detalii, fiindcă veți da de niște lucrușoare la care nici nu v-ați fi așteptat, știu sigurrrrrrr!

SaveSave

About Alexia Udriște

Hello, bunnies! Welcome to my safe space. My name is Alexia and I'm a full time freelance illustrator. I fell in love with watercolours a long time ago, but I also find joy in digital illustration. My days are filled with sweet colored water and mountains of books I never seem to climb fast enough, and when I find the time I like to challenge my inner (scared) artist with different styles and mediums. I'm in a continuous search for new projects and new things to learn and I'm always ready for a new adventure. When I find the courage I teach watercolour and encourage people to find their creative selves. One of my dreams is to live in a quiet place, away from the city noises and to drown myself in work - and dirt, it goes without saying that every hut needs a garden! Thank you for being part of my journey!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.