Lifestyle

Creativitate? Au. | Mini Mega Chic concurs pentru oamenii mici

Nu mă consider și nu am crezut niciodată despre mine că aș fi un om creativ – mai ales după ce am început să lucrez cu copii.

Venind din partea mea poate suna ciudat, știu. Am o creativitate lucrată, care are o nevoie constantă de hrană, așa că îi dau lectură, imagine și multă introspecție. De aici poate veni fascinația mea pentru imaginația copiilor, care scapă de orice îngrădire impusă de cei mari, zic. În majoritatea timpului, mințile noastre lucrează împotriva noastră și ne anulăm singuri impulsurile creative – asta știu sigur! Ce fac ăștia mici? Fix inversul.

Nu o dată am rămas cu gura căscată, la propriu, când am văzut cât de departe se duc și cât de mult pot abstractiza niște concepte clare, fără rost de întoarcere.

Am învățat că oamenii de zăpadă pot avea zeci de culori și că imaginile pot fi colorate doar în exteriorul conturului. Am aflat ce e aia “caracatiță intergalactică” și că sunetul poate fi desenat cu linii negre și groase, dar cu un creion anume.

Am învățat deci că nu orice creion poate trasa orice fel de linie.

Creioanele sunt diferite.

Mereu mi-a plăcut ca la atelierele pe care le țin cu oamenii mici să fie un soi de schimb între mine și ei.

Ei știu să deseneze, însă eu mă ofer să îi ajut să facă ce-și imaginează, dar nu reușesc să redea, pentru că nu întotdeauna avem instrumentele perfecte la îndemână. Încerc să îmblânzesc creionul negru. Ei mă ajută pe mine să scap de barierele proprii.

Cum, necum, pe noi drumurile ne aduc mereu împreună să învățăm unii de la alții. Dacă tinerii și-au primit șansa în dățile trecute, a venit rândul celor care stăpânesc cel mai bine cum e povestea cu imaginația – copii.

Mini Mega Chic e un concurs care vine cu o propunere către oamenii mici, anume să-și imagineze cum le-ar plăcea lor să arate sacoșele care le lungesc mâinile părinților. Cum ar fi să le lungească mâinile o sacoșă colorată de propriul pui? Cu singuranță nu atât de obositor.

Prin urmare, lucrurile stau așa: sunt trei teme cu dichis – distracție urbanăbucătărioara veselă, prietenii naturii 

Nu vă zic ce mi-am imaginat eu – decât că e cu bălți, veverițe bucătari și multe multe gâze….

și-s trei premii cu moț pentru tot atâția mari câștigători, adicătelea 3 excursii la Disneyland Paris!

Premiul de popularitate, pentru că da, e și așa ceva, va fi un voucher de 1000 de lei de la un magazin de jucării, pentru că jucăriile-s ca pisicile, niciodată destule.

Desenele pot fi trimise până la data de 03 decembrie 2017  în format JPG sau PNG, pe site-ul http://www.megachic.mega-image.ro. Fiecare desen înscris trebuie să respecte tema aleasă. Grijă mare ca desenul să fie însoțit de numele și vârsta copilului!

A, și sunt în juriu alături de Ioana Macoveiciuc și Tily Niculae , ocazie cu care să mai învăț și eu cum e cu parentingul, orașele, bucătăriile și natura.

Înc-o dată, ce noroc cu puștii ăștia! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

author-avatar

About Alexia Udriște

My name is Alexia and I’m a full time illustrator with more than 6 years of experience in the field, working with various publishers and brands or magazines. Nowadays I get to enjoy life in the countryside and let myself be inspired by all the wildlife and flora I have around the hills, while creating beautiful products and illustrations inspired by my surroundings.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.