Ilustrație, Lifestyle

(concurs) Lăptăria cu Caimac – împodobește eticheta de sărbători

Îmi place mult să vorbesc despre cum poți începe să scoți capul spre proiecte și să începi să te afirmi prin intermediul a ceea ce faci, ca ilustrator, designer ori orice ai fi tu la început de drum în sfera artelor.

E mereu la mijloc confuzie atunci când ai reușit să construiești un portofoliu simpatic la o vârstă fragedă. Spun întotdeauna că e vorba de muncă, foarte multă muncă.

Dar munca asta vine pe mai multe planuri. Depinde foarte mult de cum vrei să te dezvolți și ce abordare vrei să ai, dar ar fi tare păcat ca în secolul comunicării să nu ne folosim de tool-urile pe care ni le pune pe masă platforma x sau y de social media.

Pe lângă o activitate constantă care se concentrează pe rezultatele muncii noastre, e esențial ca oamenii să perceapă că tu, ca artist, ești într-o continuă creștere. Sentimentul de apropiere pe care îl au urmărindu-ți parcursul creativ este un lucru care leagă prietenii și, foarte important, colaborări. E fain să legi o comunitate unde ești vulnerabil și care îți lasă spațiu să mai și greșești.

Când încerci apa cu degetul, e important să profiți de orice ocazie ai pentru a-ți mai testa un skill. Cu cât mai diferite și mai complexe sunt provocările pe care le iei asupra ta sub formă de proiecte, cu atât mai multă experiență vei căpăta.

Iar aici vine în joc un alt jucător din piața de joburi de care te poți folosi: concursul pentru branduri.

Să o spun pe șleau, acum un an, poate chiar doi, începuse o modă pe piața de joburi, unde brandurile lansau concursuri fără câștig financiar. Nu am fost fană a acestui tip de practică, fiindcă știu pe propria-mi piele că este foarte important să primești ceva la schimb, dincolo de expunere.

M-am bucurat deci când am aflat de concursul lansat de Lăptăria cu Caimac, care e unul dintre puținele concursuri pe care eu le-am văzut cu premiu și în bani. Am început să le consumăm produsele relativ recent și a devenit un brand care nu lipsește din frigiderul nostru – fiindcă laptele catifelează cafeaua și smântâna-mi duce mie pe alte culmi toate sosurile pentru paste și pui.

Lăsând sosurile mele la o parte, o părea superficial sau nu, dar credeți-mă că pentru un artist la început, licean sau student, genul ăsta de competiții sunt de încurajat. Poate că nu-i întotdeauna o rampă de lansare, dar e mereu un factor de care te poți folosi pe mai departe. Mai ales dacă investești în tine mai departe suma câștigată (așa cum v-aș sfătui din toată inima să faceți, ori de câte ori aveți un câștig financiar de început de carieră).

Concursul se adresează tinerilor sub 25 de ani care au idei faine pentru o ediție limitată de sărbători a etichetei de pe sticla de lapte a Lăptăriei cu Caimac. Cu alte cuvinte, ai de făcut un desen (sau mai multe, depinde cât de inspirat ești)  în orice tehnică vrei (dacă vei lucra în tehnici tradiționale ia aminte că lucrarea va trebui scanată la o rezoluție bună), pe care să îl trimiți pe adresa lcc@milkfarm.eu în JPG sau  PDF si sa aiba maxim 10 MB. O chestie importantă atunci când vei gândi conceptul va fi să iei în considerare formatul și dimensiunile etichetei – te va ajuta mult să te orientezi în ce privește nivelul de detaliu, cromatica ori compozitul general în raport cu logo-ul și conținutul grafic predefinit al etichetei. În link-ul de aici apar toate specificațiile tehnice de care trebuie ținut cont.

Înscrierile au început pe 16 septembrie și se încheie pe data de 15 octombrie 2019. La țanc cu pregătirile emoționale pentru sărbătorile de iarnă, deci ca să ai spor ar trebui începi decorarea prematură a pomului de Crăciun.

De luat aminte că juriul va alege imaginea câștigătoare în funcție de relevanța imaginii pentru tema propusă, estetică, originalitate, funcționalitate, costuri de producție –  un brief complet de la client, pe gustul meu, care-ți zice să-ți faci de cap, dar cu cap.

E de notat, e că dacă ești la început de drum, genul ăsta de concursuri pot fi cel puțin o experiență faină. Puțini ne-am urni de bună voie să ne dăm teme de lucru pentru portofolii. Eu una n-am făcut-o, așa că am luat în piept genul ăsta de brief-uri odată cu munca, ceea ce nu a fost la fel de confortabil. 

Ce ar mai fi de zis, pe scurt, este că acest concurs se va desfășura în trei etape: înscrierea, jurizarea (între 16 și 21 octombrie) și votul comunității între cele trei lucrări alese de juriul din care fac parte Mădălina și Adrian Cocan (fondatorii brandului), Elena Bululete (managing partner și co-fondator Conan PR) și Alex Mălăescu (creative director cu peste 12 ani experiență în advertising cu background de design și art direction). Veți putea vota lucrarea favorită în perioada 21 octombrie – 28 octombrie 2019. Apoi mai rămâne să dați sfoară în țară și să strângeți din pumni până la anunțarea câștigătorului. Cel care va aduna cele mai multe voturi va câștiga 1.000 de Euro (incluzând taxele), iar designul său va apărea deci pe sticlele de lapte în perioada sărbătorilor de iarnă.


Întregul regulament este aici pentru toate datele exacte și tot procesul de organizare.

author-avatar

About Alexia Udriște

My name is Alexia and I’m a full time illustrator with more than 6 years of experience in the field, working with various publishers and brands or magazines. Nowadays I get to enjoy life in the countryside and let myself be inspired by all the wildlife and flora I have around the hills, while creating beautiful products and illustrations inspired by my surroundings.

Related Posts

2 thoughts on “(concurs) Lăptăria cu Caimac – împodobește eticheta de sărbători

  1. Ioana says:

    Aceasta e propunerea ta? De la mine ai un vot! Love it!

  2. Alexia Udriște says:

    Bună, Ioana!

    Eu nu particip, dar sper să fie cât mai mulți participanți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.