Lifestyle, Motherhood, Reviews

Joc cu frunze și vulpi pătrate, cu Epson EcoTank L816 (P)

Îmi doream de multă vreme să îmi completez suita de device-uri cu o imprimantă multifuncțională. După ultima situație de criză, în care am pierdut jumătate de zi pentru a putea printa color un certificat de autenticitate pentru o ilustrație care trebuia să plece asap de la mine, mi-am zis că gata, până aici. Să se pogoare liniștea peste haos, să luăm totuși imprimanta aia mai repede!

Pe lângă certificate, planuri de masă și altele – în ultima lună și-a dovedit utilitatea odată cu zecile de activități printate pentru Tilda. Zeci de minute adunate în ore de joacă din ultima lună, s-au întâmplat datorită imprimantei EcoTank L8160. Mi-am dorit-o în mod special datorită flexibilității – iar ca persoană complet atehnică musai să vă zic că am printat direct de pe telefon, de pe laptop, de pe cardul usb și în niciuna dintre situațiile de mai sus nu am întâmpinat probleme.

Dacă în septembrie am pornit sperând la un treasure hunt maritim ( vezi aici ce și cum – ne-am întors mai devreme decât programasem din vacanță – să zicem că a fost un eșec ). Una peste alta, am abuzat de materialele gratuite din Creative Corner. Să vă zic cum.

Copacul cu frunze este de departe favoritul meu. L-am printat de aproximativ 5 ori în ultimele săptămâni și de fiecare dată a fost la fel de apreciat. Dacă la prima încercare a fost mai degrabă despre lipit, la cea de-a doua a intervenit partea de storytelling. Am adăugat în peisaj ghinde adunate din pădure, o rădașcă și o carapace de cicadă, o ciocănitoare de la un ou de ciocolată mâncat de părinți, flori și girafe din plastic. Aici e frumusețea pe care o caut în fiecare joc pe care îl facem. V-aș propune să testați terenul – să treceți dincolo de conturul frunzelor și să folosiți copacul ca pe un pretext.


Și fiindcă pentru noi natura e foarte aproape fizic, fiind la o aruncătură de băț și-un pus de totoșei, nu aveam cum să nu observăm că vine toamna. Nu de alta, dar primim strugur zilnic, mâncăm nuci pe săturate și asistăm la adunări de rândunele care pleacă grăbite, tractoare care ară și cam toate clișeele pe care le învățăm în prima săptămână de școală. La om crescut la oraș toată viața, recunosc că sunt șocată de acuratețea evenimentelor. Ei bine, cu un strop de magie în Photoshop a venit toamna și peste copacul nostru, iar frunzele au prins tot felul de culori și nuanțe. Am adăugat crenguțe, cojile nucilor pe care le găsim întâmplător prin câmp (mulțumim, ciori și coțofene amețite), flori uscate și cam orice altceva am găsit plimbând cățeii prin spatele casei.

Ce vreau să evidențiez aici este că nu e nevoie de organizăm fiecare detaliu, mereu o activitate nouă sau ceva pentru care avem nevoie de 30min prep-time. Sunt dimineți în care nu apuc să mă așez la masa de lucru, că deja aud pași de cipicei venind spre birou cu viteză. Cu aceeași viteză printez o foaie de colorat –  ceva ce nu necesită ghidare sau multă dezordine – pun copilul pe blat, alături de printuri de artă, stickers și cartoline, împachetez comenzi sau răspund la email-uri în timp ce lângă mine se colorează un curcubeu (și nu numai).

Cred cu tărie că o activitate în care părintele are cel mai mare aport este o oportunitate pierdută de a-l asculta pe copil și de a-i da spațiu. La noi acasă e foarte important să nu ne ținem ocupați de dragul de a ne ține ocupați, indiferent de vârsta pe care o avem.

Am avut prezența de spirit ca într-o dimineață să aștept sunetul de cipicei cu vulpea aceasta. I-am dat tatălui ei instrucțiunile și au plecat amândoi. 30 minute mai târziu, cipiceii au adus cu ei o ”vulpe pătrată” pe care au plimbat-o toată ziua. Ultima dată când am văzut-o era în patul de căpșuni – între timp s-a pus ploaia. ( later edit: am făcut o armată de vulpi pe care le folosim drept stacking cubes )Epson garantează că un singur set de recipiente de încărcare poate duce până la 2.300 de imagini. În ritmul ăsta, vă anunț în scurt timp dacă e adevărat sau nu. Ce știu sigur că e pe bune, este cât de bright sunt culorile atunci când printez pe hârtie specială, cu o suprafață lucioasă, care nu absoarbe cerneala. De când am început să scriu și până la editare, ne-am procopsit cu o ceată de vulpi, fiindcă de 3 dimineți încoace este activitatea principală după micul dejun.

Una peste alta, așa ne-am ocupat noi luna asta – cu toamnă, girafe intergalactice, frunze, pici și vulpi pătrate.

Voi ce resurse de activități bune de printat aveți? Mi-ar plăcea mult să facem o listă – sigur ar fi utilă!Detalii tehnice bune de știut în ce privește imprimanta multifuncțională Epson Eco Tank L8160:

  • Folosește cerneală Epson Claria ET Premium în 6 culori: Imprimaţi imagini color A4 fără margini şi fotografii alb-negru excepţionale
  • Imprimă la cost minim: Imprimă până la 2.300 de fotografii de calitate superioară cu un set de recipiente de cerneală1
  • Conectivitate modernă: Compatibilă cu Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet şi Apple AirPrint
  • Se pretează atât pentru birou, dar și pentru activități creative: Tăvi A4 şi pentru fotografii + 2 surse de alimentare prin spate pentru medii de tipărire mai groase
  • Imprimă față-verso: Imprimă text clar pe documentele A4 cu cerneala neagră de tip pigment

* Textul de mai sus face parte dintr-o serie de articole despre experiența
mea cu imprimanta multifuncțională EcoTank L8160.
* Perioada de testing s-a întins pe perioada a două luni de utilizare zilnică.

 

 

 

 

author-avatar

About Alexia Udriște

My name is Alexia and I’m a full time illustrator with more than 6 years of experience in the field, working with various publishers and brands or magazines. Nowadays I get to enjoy life in the countryside and let myself be inspired by all the wildlife and flora I have around the hills, while creating beautiful products and illustrations inspired by my surroundings.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.