Mereu mi s-au părut fermecători copiii pasionați de dinozauri, așa că mi-am dorit ca lumea Triassic, Jurassic și Cretacic să fie parte din cunoștințele timpurii pe care le dăm mai departe.
La noi acasă, lumea din jurul nostru este cel mai minunat subiect pentru studiu, fie că vorbim de insecte, plante, păsări sau rozătoare. Universul dinozaurilor este de nelipsit atunci când vorbim de găini, spre exemplu, așa că subiectul a venit de la sine.
Fiindcă nu am vrut să facem din studiul dinozaurilor ceva didactic și nu ne concentrăm pe memorarea numelor în mod deosebit, ci mai degrabă pe conceptul timpului și al evoluției, m-am concentrat mai mult pe jocuri, cărți și activități care să fie accesibile vârstei.
Vizita la Dino Park Râșnov a fost cea mai bună introducere, fiindcă dincolo de dinozaurii animatronici, cel mai mare impact în ale dimensiunea dinozaurilor și traseul imersiv al parcului. Cu siguranță ne vom întoarce curând. Expoziția de lângă Muzeul de Geologie din București nu s-a bucurat de atâta succes, dar poate fi o variantă bună de colecționat figurine noi între două gustări în aer liber.
Când vine vorba de jocuri, jocul acesta de la Haba este un board-game accesibil pentru +3 ani. La noi cel mai mare succes l-au avut însă figurinele, care merg de minune combinate cu cele de la Tender Leaf pe care le puteți găsi la bucată în lanțul de librării Librarium. Aceste figurine din lemn sunt tare iubite la noi acasă, încă de când am introdus acest joc de echilibru. În timp, adăugăm câte o figurină nouă, iar provocarea de a le așeza în turn devine din ce în ce mai mare. Și de ce nu, investiția este chiar mică atunci când sunt cumpărate separat.
Eram extrem de nerăbdătoare să testăm acest kit de creație de la KosmosKids, iar zilele trecute ne-am pus pe treabă. Mărturisesc că atunci când văd acest tip de puzzle 3d îmi este teamă de fragilitatea pieselor, știind că al meu copil se poate repezi și pe poate rupe ușor. N-am avut însă această problemă, fiindcă plăcile sunt foarte tari, tăiate bine, iar piesele se montează ușor și intuitiv. Scheletul se acoperă cu pastă de modelaj care se întărește la aer. Noi ne jucăm de ceva vreme cu niște girafe construite din bețe pentru cafea și plastilină similară – uneori mă gândesc sincer că astea sunt cele mai frumoase jucării, de fapt – așa, șui cum le vedem.
În goana noastră după oul perfect de dinozaur, am dat peste cutia Betterly de la De-a Joaca. Cutia noastră a cuprins 3 figurine, un ou de dinozaur gigant, un kit de pictat figurină și unul de excavat. Cel mai mare succes l-a avut oul, evident. Cutia vine însoțită de o carte cu povești și informații despre dinozaurii primiți sub formă de figurină, iar asta am observat că ajută mult cu absorbția de informație prin joc. Ador conceptul, ce să mai. Aș fi preferat ca figurinele să fie realiste însă – dar există alternativa cu revista ”Pe urmele dinozaurilor”, care vine cu același concept de poveste și personaj.
Iar dacă tot am pomenit de cărți, seria Questions and Answers cu flaps de la Usborne nu a dezamăgit nici de data asta. O avem pe cea cu dinozauri de vreo 2 ani, timp în care a fost răsfoită în toate etapele de dezvoltare – chiar dacă noțiunile abia acum sunt asimilate – face echipă foarte bună cu cartea Ce fac dinozaurii ilustrată de Emilia Dziubak (care are acum și-un preț bun pe site-ul editurii). Nu în ultimul rând, fiindcă la noi acasă cărțile de tip search and find sunt adorate (probabil pe fondul obsesiei pentru puzzles and all things related), am luat și My Big Wimmelbook: Dinosaurs. Există și acest puzzle inspirat din carte, însă noi am sărit peste fiindcă a trecut timpul celor 48 de piese. Cu ocazia unei comenzi la Bia Books am zis să testez și cărțile wipe& clean și am avut o revelație, nu alta. Au trecut câteva drumuri bune cu mașina și multe dimineți line cu activițile cu dinozauri din Wipe & Clean Dinosaur Activities, moment în care am realizat că suntem într-o nouă etapă de joc, una care include o afinitate pentru labirituri. Cine ar fi crezut?
Altfel, zilele astea ne urmărește un T-Rex prin casă, fiindcă masca aceasta de la KosmosKids este adorată, nu alta. Vă urez mult chef de joacă, cu brontozauri sau fără!
Codul* Alexia10 aplică 10% off la check-out pentru toate produsele de pe site-ul KosmosKids.ro până pe 16.03 inclusiv.
* codurile neafiliate nu îmi aduc niciun câștig financiar, le puteți folosi pentru a beneficia de reduceri în perioadele de valabilitate – încurajându-i astfel pe parteneri să vină spre comunitate cu viitoare campanii de reduceri
